Održan 6. Međunarodni festival umjetnosti i mode: ‘Golub mira’ u Vrnjačkoj Banji

Piše: Objavljeno: 06/10/2024
featured image

Međunarodni festival umjetnosti i mode ‘GOLUB MIRA’ održan je u Vrnjačkoj Banji 4 i 5. okotobra 2024. godine. Ovaj međunarodni festival mira je okupio brojne umjetnike, pisce, pjesnike, slikare, dizajnere, preduzetnice kao i učesnice drugih kulturoloških oblasti.

Tokom festivala dodijeljene su nagrade u obliku plakete Golub mira za uspješne javne osobe iz Srbije, Crne Gore i BIH, iz raznih sfera društvenog života za njihov značajan doprinos razvoju društva u cjelini.

Prvog dana festivala održano je književno i likovno veče uz prisutvo mnogobrojih književnika i književnica, umjetnika i umjetnica kao i muzički dio programa.

Foto: Privatna arhiva

Drugu noć festivala učestvovalo je 7 modnih kretorki iz Crne Gore, Srbije, BiH, Austrije, Mađarske gdje su publici predstavljene sjajne kreacije.

Foto: Privatna arhiva

Šlag druge revijalne večeri bila je revija uspješnih javnih ličnosti koje su ponijele modele u bijeloj boji i na taj simboličan način su promovisale mir.

Foto: Privatna arhiva

Golub mira je međunarodni festival umjetnosti i mode koji za cilj ima povezivanje ljudi različitih vjera, nacija, tradicije kroz umjetnost i modu. Ovaj mirovni projekat ima humanitarni i apolitični karakter, a misija mu je promocija multikulturalnosti kroz umjetnost, kulturu i turizam. Zbog navedenih osobenosti, ovaj festival je unikatan i prvi i jedini u regionu.

Foto: Privatna arhiva

Misija ovog festivala je da promoviše zemlju, grad i sve saradnike festivala kroz modne i umjetničke događaje, kao i da održava korektne i čvrste odnose sa zemljama regiona po ovim pitanjima.

Foto: Privatna arhiva

Vizija ovog festivala je da spaja ljude i zemlje bez obzira na razlike kroz manifestaciju koja će šetati od grada do grada i ugostiti učesnike iz susjednih zemalja.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)