Danas je dan stjuardesa i stjuarta

Piše: Objavljeno: 12/07/2023
featured image

Svakog 12. jula u vazduhoplovstvu se obilježava Međunarodni dan stjuardesa i stjuarda.

“Profesija koja ima istoriju dugu više od 80 godina je vanvremenska i odolijeva opšteprisutnoj globalizaciji na tržištu rada u avio industriji.  Pored primarnog zadatka koji se odnosi na bezbjednost i sigurnost putnika, stjuardese i stjuardi “Air Montenegra” su posvećeni promovisanju nacionalnog avio prevoznika i pravi su reprezenti države i brenda i ponosno nose uniforme sa estetskim Iivizuelno prepoznatljivim identitetom”, kazali su tim povodom iz Air Montenegro.

U skladu sa izazovima konkuretnog avio tržišta koje ove godine doživljava ekspanziju, po njihovim riječima, “naše stjuardese i stjuardi se profesionalno prilagođavaju okolnostima i odgovaraju izazovima”.

“Posjeduju izuzetnu komunikativnost, diplomatičnost, toleranciju, emocionalnu uzdržanost i dobro poznavanje stranih jezika. Pored sigurnog i u mjeri maksimalno mogućeg poštovanja reda letjenja putnici biraju avio prevoznika čiji kvalitet usluge je jedan od važnijih faktora koji pravi razliku, a nosioci usluge u kabini aviona su stjuardese i stjuardi”, dodaju iz kompanije.

Creative
Društvo
Kolumne
Ostalo
Posao
Uncategorized
Vijesti
Zabava

Ostavi komentar

(Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *)