Komisija za tržište kapitala privremeno je obustavila dozvolu za rad investicionom društvu Podgorički broker diler koja je izdata još 2006.

Ova mjera je uslijedila nakon što je Komisija rješenjem odbila da da odobrenje članovima Odbora direktora ove brokerske kuće, prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, pixabay

U bordu ovog brokera su sada, prema CRPS, predsjednica Gorica Kerker i članovi Đorđije Pejović i Vlatko Aprcović.

Komisija je naložila Podgoričkom broker dileru da u roku od 90 dana dostavi kompletnu dokumentaciju za predložena lica za izvršnog direktora i članove odbora direktora, obavijesti Komisiju o postupanju.

Privremena obustava prestaje da važi kad Komisija utvrdi da je postupljeno po nalozima.

Mjera će se upisati kao zabilježba u CRPS navedeno je u rješenju koje je potpisao direktor Komisije Zoran Đikanović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja