Crna Gora je, prema rezultatima globalnog mjerenja brzine pristupa internetu za ovu godinu, koje je objavila britanska kompanija Cable.co.uk, zauzela 63. mjesto od ukupno 221 države, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Prosječna brzina pristupa internetu u Crnoj Gori, prema tim rezultatima, iznosi 25,07 megabita po sekundi (Mb/s) za 20,25 hiljada izvršenih mjerenja.

“Prema tim rezultatima Crna Gora je na 63. mjestu, ispred Srbije na 65. mjestu sa prosječnom brzinom od 24,74 Mb/s, Kosova na 73. mjestu sa brzinom od 20,3 Mb/s, Bosne i Hercegovine (BiH) na 88. mjestu sa brzinom od 15,66 Mb/s, Albanije na 104. mjestu sa brzinom od 12,36 Mb/s i Sjeverne Makedonije na 109. mjestu sa prosječnom brzinom od 11,48 Mb/s”, precizirali su iz EKIP-a.

Britanska kompanija Cable.co.uk je u saradnji sa otvorenom internet bazom podataka M-lab objavila rezultate istraživanja o brzinama pristupa internetu, upoređujući podatke preko 557 miliona testova iz 221 države.

“Najbrži pristup internetu u svijetu koriste građani Lihtenštajna sa prosječnom brzinom prenosa podataka od 229,88 Mb/s”, navodi se u saopštenju EKIP-a.

Prosječna globalna brzina pristupa internetu iznosi 11,03 Mb/s.

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja