Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić uručila je vaučere koji obezbjeđuju bespovratnu finansijsku pomoć za osam nagrađenih preduzetnica. To prilikom je istakla da uprava Glavnog grada podržava politiku rodne ravnopravnosti i da želi da napravi značajan korak u tom pravcu.

“Ne možemo ga napraviti samo tako što ćemo podržavati tu politiku i govoriti o tome svakog dana, već konkretnim koracima kao ovim što se sada desilo, možemo pomoći u pravcu ekonomskog osnaživanja žena. Tvrdim da bez ekonomski snažne žene nemamo rodnoravnopravnu ženu u društvu” , istakla je zamjenica Vujačić.

Kroz ovaj projekat opredijeljeno je 20 hiljada eura, a najavila je da će ovakvih  sličnih projekata biti i u narednoj godini te da su već planirana sredstva iz budžeta za tu namjenu. Osvrnula se i na biznis ideje koje su dobile finansijsku podršku Glavnog grada.

FOTO: Opština Podgorica

“Nagrađene preduzetnice su izuzetno raznovrsne. Imamo i start up biznise i unapređenje postojećih biznisa, sve što radite poklapa se sa strateškim ciljevima grada. Vaši biznis planovi ohrabruju da će biti novih zapošljavanja tako da će se dijelom rasteretiti i pitanje nezaposlenosti. Bili  ste kreativni i inovativni i osim što vam želim srećne predstojeće praznike ja vam želim puno sreće u daljem radu. Na našu podršku možete da računate u svakom trenutku” , kazala je Vujačić.

Zahvalila se Ženskoj političkoj mreži na čiju inicijativu je i pokrenut projekat, Sekretarijatu za preduzetništvo, Birou za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici kao i UNDP-ju koji je bio konsultant u ovom partnerskom projektu.

Vaučere bespovratne finsijske pomoći dobile su:

-Marjana Čović zabiznis plan: Održavanje poslovnih i stambenih prostora

-Nataša Perunović za biznis plan: Proizvodnja domaćih sokova

-Vinarija Ćetković”- Milica Ćetković za biznis plan: Unapređenje postojeće opreme

-Krstina Ikonić zabiznis plan: “Anastasija”-radionica za izradu aksesoara za vjenčanje

-Snežana Vidaković zabiznis plan: Perla Cosmetics-ručno rađeni sapuni i kozmetika

-Vidra Popović za biznis plan: Nabavka mašine za sušenje  presovanje i pakovanje smokava

-Estetik studio “Dana”-Dana Stojović zabiznis plan: Mobilne frizerske i kozmetičke usluge.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*Ukoliko ste pravilno upisali komentar dobićete potvrdu da je isti primljen za administriranje. Portal Preduzetnica.me zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala Preduzetnica.me.