Tivat, kao prva destinacija u Crnoj Gori koja je počela rad na međunarodnom priznanju Green Destinations, biće aktivni učesnik online konferencije Globalni dani zelenih destinacija /Global Green Destinations Days/ 2020 (GGDD20).

Iz Turističke organizacije Tivta saopšteno je da se peto izdanje te konferencije održava u periodu od 6. do 9. oktobra.

GGDD je godišnja konferencija koja ima za cilj povezivanje stručnjaka iz oblasti turizma sa akcentom na pronalaženju održivih rješenja za turističke destinacije.

U godini pandemije ovom događaju se može pristupiti online i pratiti uživo interaktivne prezentacije, diskusije i radionice. U okviru GGDD20 biće upriličena i ceremonija dodjele nagrada za TOP 100 održivih destinacija za ovu godinu.

Teme ovogodišnje online konferencije su smanjivanje klimatskog uticaja, sertifikacija za podršku oporavku destinacije, jačanje ponosa i poštovanja kulturnog nasljeđa, nezavisno od turizma i redefinisanje turističkog uspjeha.

Direktorica TO Tivat, Danica Banjević, govoriće u okviru teme Sertifikacija za podršku oporavku destinacije, 6. oktobra.

Na toj sesiji će se raspravljati o tome na koji način se destinacije drže svojih održivih vrijednosti u kriznim vremenima i kako se mjeri održivost uz pomoć programa sertifikacije destinacije.

Ceremonija dodjele nagrada za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu održava se šesti put za redom, a ove godine biće upriličena prvog dana održavanja konferencije 6. oktobra.

Turistička organizacija Tivta i Morsko dobro su aplicirali za tu prestižnu nagradu, a rezultati i dobitnici će biti predstavljeni na ovoj konferenciji.

U konkurenciji se nalaze destinacije kod kojih su prepoznati dobri primjeri prakse kada je održivost u pitanju. Nominovani su morali da pruže opsežne informacije o naporima za održivost destinacije i daju dobar primjer održivosti iz prakse.

Nominacije su ocijenili tim Sustainable top 100, članovi TOP 100 međunarodnog komiteta i eksperti iz zemalja, pod koordinacijom Green Destinations.

-Budući da će ovogodišnji događaj GGDD20 okupiti odabrane lidere važnih turističkih destinacija, ovo je jedinstvena prilika za učenje od stručnjaka u toj oblasti i otkrivanje praktičnih primjera za održivost destinacije, pozivamo sve zainteresovane da se priključe besplatnoj online konferenciji na linku: https://greendestinations.org/events/ggdd20-home/ – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja