Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica, u susret Svjetskom danu turizma, dijeliće sjutra promotivni materijal turističke ponude ispred svojih prostorija u Ulici slobode 47.

Iz TO Podgorice saopšteno je da će posjetioci i sugrađani sjutra od deset do 14 sati moći da dobiju i informacije o svim ljepotama i atrakcijama kako u samom gradu, tako i u nekim ruralnim oblastima, uz prigodne brošure i iznenađenja.

-Takođe, tim povodom, za predstavnike diplomatskog kora planiran je promotivni izlet panoramskom rutom Krug oko Korita, a shodno temi koju je Svjetska turistička organizacija odabrala za taj dan – Turizam i ruralni razvoj, TO Podgorice želi dodatno da doprinese promociji lokaliteta u zaleđu grada, istakne njihov doprinos u ukupnoj turističkoj ponudi i značaj razvoja svih formi aktivnog odmora u savremenom turizmu – navodi se u saopštenju.

Foto: podgorica.travel

Svjetska turistička organizacija, između ostalog, na taj način ukazuje na jedan od puteva mogućeg oporavka u turističkom sektoru, nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

-Samim tim, potrebno je sve više i u praksi sprovoditi principe održivog razvoja koji na polju turizma znači veće interesovanje za skrivene i nedovoljno otkrivene turističke destinacije, sela, zaseoke i manje poznata mjesta. Približavanje turizma i ruralnog razvoja dobar je način za učenje novih kultura, običaja i vještina. Za savremenog turistu putovanje nije više samo odmor na određenoj destinaciji, već istraživanje, aktivnosti i život u prirodi i u skladu sa njom – rekli su iz TO Podgorice.

Putovanje ruralnim destinacijama, kako se dodaje, pruža podršku i lokalnoj proizvodnji manjih poljoprivrednih gazdinstava u Glavnom gradu, čime se učvrsćuje veza dvije najznačajnije privredne grane u Crnoj Gori – turizma i poljoprivrede.

Svjetski dan turizma obilježiće se u nedjelju.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja