Većinski državna kompanija “Sveti Stefan hoteli”, od januara do kraja seprembra ove godine, ostvarila je dobit u iznosu od 363.652 eura, pokazuje devetomjesečni izvještaj o poslovanju.

Tom preduzeću je glavni posao da svaka tri mjeseca naplaćuje kiriju od izdavanja Svetog Stefana i Miločera.

Podaci iz bilansa uspjeha budvanske kompanije, objavljeni na sajtu Montenegroberze, pokazuju da su poslovni prihodi za tri kvartala ove godine iznosili 733.016 eura, a poslovni rashodi 370.886 eura.

Kompanija je nastala u avgustu prošle godine, nakon što je završeno restrukturiranje većinski državne hotelske grupe “Budvanska rivijera“ i iz njene imovine izdvojeni Sveti Stefan hoteli.

Foto: Ilustracija, pexels.com

Vlada posjeduje 41,63 odsto tog novog preduzeća, AIK banka biznismena Miodraga Kostića 19,98 odsto, a Fond PIO 12,82 odsto, kako prenosi bankar.me.

Paket od 9,44 odsto vlasništva sakriven je iza kastodi računa.

Zavod za zapošljavanje je peti po veličini akcionar Sveti Stefan hotela sa 4,27 odsto, a Agromarket iz Kragujevca je šesti vlasnik sa 1,49 odsto.

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja