Učenički i studentski domovi počeli su sa radom i u direktnoj su komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje u vezi sa poštovanjem preporuka, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Oni su podsjetili da su uputili preporuke za rad, fakultetima, učeničkim i studentskim domovima, na osnovu preporuka IJZ.

-Studijska godina na Univerzitetu Crne Gore počinje 28. septembra, a na drugim ustanovama 1. oktobra, u skladu sa njihovim akademskim kalendarima – kaže se u saopštenju Ministarstva.

Studentski dom u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Prema njihovim riječima, većina ustanova je već pripremila plan realizacije nastave.

-U zavisnosti od studijskog programa i broja studenata na istim, a sa kojim će blagovremeno upoznati svoje studente – dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je u toku predaja dokumenata za domove, koja je ove godine moguća i elektronskim putem za domove u Podgorici.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja