Finale Start up akademije, na kojoj su odabrani studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta u prethodna četiri mjeseca uz pomoć mentora razrađivali inovativne ideje u pravcu pokretanja sopstvenog biznisa, održaće se sjutra u Podgorici.

U finalu će se naći sedam timova – ORHIS, eTIM, BUSmeUP, lAMS, ENGINEERS OF NOTHING, GENERATOR, EDI – Emerging Disrupted Innovators.

U saopštenju Elektrotehničkog fakulteta navodi se da će finalisti svoje projekte predstaviti pred internacionalnim žirijem, koji će zatim odlučivati o tri prvoplasirana tima za koja su pripremljene vrijedne nagrade.

-Ideje koje će prezentovati rezultat su intenzivnog i kontinuiranog rada sa mentorima Snežanom Ivanović, Brankom Mitrovićem, Nenadom Novovićem, Ljubom Kneževićem, Dušanom Banovićem i Đurom Stojanovićem – dodaje se u saopštenju.

U žiriju će biti ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, zamjenik šefa političko-ekonomskog odjeljenja američke ambasade u Crnoj Gori Kyle Hatcher, ministarka nauke Sanja Damjanović, dekan ETF-a Saša Mujović, izvršni direktor Elektroprivrede Igor Noveljić, predsjednica Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema Vesna Bracanović i glavni menadžer informacionog sektora Crnogorske komercijalne banke, Ivan Vučinić.

Usljed aktuelne situacije i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) u vezi sa javnim okupljanjima, takrmičenje nije otvoreno za javnost.

Cilj akademije je, kako su kazali iz ETF-a, da se studentima pruži dodatna vrijednost u oblasti start up ekosistema – pokretanje sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore.

-Obuka je počela u februaru. Uprkos poteškoćama koje je izazvala pandemija koron virusa, studenti su pokazali interesovanje da intenzivno rade na razvoju start up ideja, a mentori spremnost da im se nađu na raspolaganju i u punim kapacitetima pomognu da razviju svoje ideje do faze prihvatljive za finale takmičenja – navodi se u saopštenju.

ETF ovaj projekat realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja