Za sezonske poslove je od početka godine do juna raspisano 9,2 hiljade slobodnih radnih mjesta, od čega 2,5 hiljada u turizmu, saopštili su predstavnici Zavoda za zapošljavanje.

Predstavnica Sektora za posredovanje u ZZZ Gordana Vukčević, kazala je u Jutarnjem programu TVCG da postoji interesovanje poslodavaca i da je raspisano mnogo oglasa, od kojih neki još traju.

Kako je navela, tokom sezone se najviše traže kuvari, konobari, šankeri, sobarice.

-Činjenica je da će ova sezona biti jedna od najneizvjesnijih i najizazovnijih, ne samo kod nas, već i u svijetu. Nadu uliva izuzetna epidemiološka situacija Crnoj Gori, što državu čini primaljivom destinacijom za turiste – navela je Vukčević, prenosi portal RTCG.

Ona je saopštila da je situacija sa koronavirusom nova za sve institucije, pa i Zavod, ali da su se trudili da to bude izazov i da kapacitete prilagode tome da izađu u susret ciljnim grupama.

-Biće sezonskog zapošljavanja, imamo raspisane konkurse, ali je rano pričati koliko će to biti u odnosu na prethodne godine. Mi se pripremamo i sezone će biti – poručila je Vukčević.

Protekli period, kako je navela, iskoristili su za sastanke sa poslodavcima, a tokom čitave godine rade na realizaciji i sprovođenju aktivnosti na što većem zapošljavanju crnogorske radne snage na sezonskim poslovima.

Vukčević je saopštila da je tokom epidemije zabilježeno povećanje od 6,5 hiljada nezaposlenih na evidenciji Zavoda.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja