Projekat ”Put u ekonomsku samostalnost” čiji cilj je stvaranje uslova za zapošljavanje osoba sa invaliditetom koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore kroz njihovu edukaciju, jačanje ekspertskog i stručnog znanja potrebnih tržištu rada kao i socijalizaciju odnosno izgradnju individualaca koji su osposobljeni i aktivni članovi društvene zajednice, počeo je danas s realizacijom.

Podnosilac prijave projekta je “Millennium Business Group”, partner “Mastermind Production & Marketing”, dok je donator projekta ZZZCG kroz grant šeme.

Šest LSI osposobiće se za obavljanje poslova agenta prodaje nekretnina i tržišnog posredovanja. Takođe, angažovaće se šest LSI tokom trajanja projekta na pet mjeseci, a dvoje će se, nakon završetka projekta, zaposliti na devet mjeseci. Tokom 10 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, aktivno će se raditi i na smanjenju diskriminacije i predrasuda prema LSI.

Po završenom projektu, učesnici, njih šest, biće osposobljeni za rad kod poslodavca, a dva kandidata zaposliće se u agenciji. Prilagođavanje njihovog radnog mjesta biće finansirano od projekta, a ostalim učesnicima prenijeće se praktična i teorijska znanja o poslovima agenta prodaje nekretnina i tržišnog posredovanja. To će im pomoći u plasiranju na tržištu rada, a uz preporuke agencije ”Millennium” i partnera ”Mastermind Production&Marketing” uticaće na njihovo bolje pozicioniranje i veću konkurentnost.

Takođe, u saradnji sa partnerom na projektu, učesnici će se  osposobiti za samozapošljavanje odnosno za eventualno pokretanje vlastitog biznisa. Za agenciju ”Millennium” i partnera ”Mastermind Production & Marketing”,  je veoma bitno da osposobe kadrove sa kojima će se u budućnosti zasnovati radni odnos po mjeri kako zahtijeva poslovna  praksa. ”Millennium” je kompanija koja u svom timu ima lica sa invaliditetom i kao takva ima posebno pozitivno iskustvo u saradnji sa njima što je motivacija i inspiracija za budući rad.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja