Operativni štab za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni pripremio je Akcioni plan monitoringa i postupanja u slučaju pojave bolesti COVID-19 kod turista tokom boravka u Crnoj Gori.

Operativni štab, u čijem radu učestvuju i predstavnici Ministartsva turizma i održivog razvoja, pripremio je i Preporuke i uputstva Instituta za javno zdravlje u vezi obolijevanja od COVID-19.

-Uz plan ponovo objavljujemo i Privremene preporuke za postupanje i sprovođenje mjera zaštite od COVID-19 u hotelima i drugim objektima za pružanje usluga smještaja“ kojih su dužni da se pridržavaju svi pružaoci usluga smještaja – navodi se u saopštenju.

Članove Operativnog štaba čine i predstavnici Instituta za javno zdravlje, ministarstva zdravlja i finansija, Privredne komore, Nacionalne turističke organizacije, Fonda za zdravstveno osiguranje, Agencije za nadzor osiguranja i Uprave za inspekcijske poslove.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja