Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da podržava evroatlantsku viziju Crne Gore, jer je ona važna za bezbjednost i stabilnost i u državi i na Zapadnom Balkanu, konstatovano je na sastanku premijera Duška Markovića sa britanskom ambasadorkom Alison Kemp.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, primio Kemp u oproštajnu posjetu, i konstatovani su snažni bilateralni odnosi Crne Gore i UK.

-UK će nastaviti da podržava evroatlantsku viziju Crne Gore, jer je ona važna za bezbjednost i stabilnost i u našoj državi i na Zapadnom Balkanu – konstatovano je tokom raygovora.

Foto: Vlada Crne Gore / Saša Matić

Marković je zahvalio Kemp na svemu što je uradila za jačanje odnosa Crne Gore i UK.

-Sveukupna podrška demokratizaciji i snaženju države i institucija, kao i našim spoljnopolitičkim ciljevima, konkretizovana kroz veliki broj različitih projekata, dokaz su prijateljstva i posvećenosti – kazao je Marković.

On je dodao da je u narednom periodu važno osnažiti ekonomsku saradnju i jačati investicione potencijale, čemu bi, kako je rekao, trebalo da doprinese očekivano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između UK i Crne Gore.

Marković smatra da dvije zemlje, kao saveznice u okviru NATO-a, treba da nastave da rade na pitanjima bezbjednosti i sigurnosti.

Kemp je kazala da želi da ohrabri nastavak reformskih procesa u Crnoj Gori, a ukazala je i na potrebu snažnije društvene inkluzivnosti.

Ona je dodala da je UK podržala Crnu Goru u borbi protiv COVID-19, te da dalje želi da pomogne njen socio-ekonomski oporavak.

Kemp je pohvalila i ocijenila hrabrim Treći paket-socio ekonomskih mjera.

Ona je ocijenila pozitivnim unapređenje oblasti IT i inovacija i navela da Ambasada podržava aktivnosti UNDP-a u tom dijelu.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja