“Nedavno završene ili aktuelne rekonstrukcije, te kapitalni projekti u oblasti obrazovanja na teritoriji Glavnog grada vrijedni su ukupno oko 20 miliona eura, što dovoljno govori o usmjerenosti ne samo Ministarstva prosvjete, već prije svega ove Vlade, na suštinsko poboljšanje uslova u kojima borave đaci“, poručio je Filip Grujić, načelnik Službe za investicije i javne nabavke Ministarstva prosvjete, prilikom obilaska radova koji se izvode u OŠ „Maksim Gorki“, čija je ukupna vrijednost oko 100 000 eura, a kojima je riješen najveći broj otvorenih pitanja ove škole.

On je rekao da je samo u posljednjih nekoliko mjeseci u desetak projektata koji se tiču obrazovne infrastrukture Glavnog grada, uloženo oko 800 000 eura, dok se trenutno radi na rekonstrukciji desetak objekata vrijednosti oko 700 000 eura. Drugim riječima, ukupna vrijednost završenih i aktuelnih rekonstrukcija u Podgorici je oko 1,5 miliona eura.

„Kada je u pitanju OŠ „Maksim Gorki“ već je urađena rekonstrukcija rasvjete i drugih djelova škole, kao i obnova stepeništa koje omogućava dodatni, i rasterećuje glavni ulaz u Školu, u šta je ukupno investirano oko 50 000 eura. Trenutno se radi i na rekonstrukciji toaleta i svlačionice vrijednosti takođe oko 50 000 eura, što sve skupa iznosi oko 100 000 eura investicija samo u ovu Školu.

On se osvrnuo na radove u još jednoj velikoj gradskoj školi, OŠ „Štampar Makarije“ gdje se radi na proširenju kapaciteta objektima prekoputa ove škole, čijom će se rekonstrukcijom i adaptacijom dobiti osam novih učionica. Ovaj prostor će, kako je planirano, spremno dočekati početak naredne školske godine: „U ovaj prostor biće uloženo oko 200 000 eura, tender za izvođenje radova je u toku, a početak radova se očekuje početkom juna kako bi se objekat pripremio za narednu školsku godinu. Grujić je pomenuo još jedan projekat koji se u ovoj školi radi u saradnji sa Agencijom za stanovanje Glavnog grada, a riječ je o produženom boravku škole „Štampar Makarije“, vrijednom oko 45 000 eura, za koji je već izabran izvođač radova, tako da će i ovaj prostor brzo biti u funkciji.

„Naravno, ne možemo da ne napomenemo i ključne kapitalne projekte u Glavnom gradu: izabrano je idejno rješenje škole u Tološima vrijednu 7 miliona, završen je tender za izbor izvođača radova u Bloku 6 vrijednosti 2 miliona eura i u narednim danima nas očekuje polaganje kamena temeljca. Takođe, priprema se realizacija projekta izgradnje škole i vrtića u City kvartu, ukupne vrijednosti preko 10 miliona eura“, rekao je Grujić.

On je podsjetio i da će škola „Sergije Stanić“ biti rekonstruisana i to u cjelosti, u okviru projekta sa EIB-om, i samo ta rekonstrukcija biće vrijedna više stotina hiljada eura „što sve skupa iznosi preko 20 miliona eura“.

Izvor: RTCG

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja