ŽENEVA – Pandemija koronavirusa i dalje se ubrzava, a većina zemalja još nije uspjela da je stavi pod kontrolu, upozorio je juče direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

On je ukazao na to da je od oko 11,8 miliona slučajeva u svijetu, koliko je prijavljeno toj organizaciji, polovina potvrđena u proteklih šest nedjelja.

Gebrejesus je kazao da je pandemija otkrila nejednakosti, globalno i u pojedinačnim državama, kako u medicinskom sistemu, tako i šire u društvu, prenosi Gardijan.

-Obično se kaže da zarazne bolesti ne znaju za granice. One ne mare za političke razlike, niti za one između zdravlja i ekonomije, života i preživljavanja. Pandemija kovida-19 ih je sve izbrisala – rekao je Gebrejesus.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja