Ministarstvo ekonomije: Otvoren javni poziv za unapređenje konkurentnosti privrede do 2. novembra

Na osnovu Uredbe o dodjeli sredstava za podsticanje direktnih investicija i unapređenje konkurentnosti privrede („Službeni list Crne Gore“, broj 19/2019), Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera, kojeg je Vlada usvojila 23.07.2020. godine, kao i na osnovu zaključaka Vlade Crne Gore br.07-3747 od 30.07.2020. godine, Objavljeno je na sajtu Ministarstva ekonomije.

Programom za unapređenje konkurentnosti privrede za 2020. godinu je predviđeno sprovođenje jedanaest programskih linija finansijske podrške, dvije programske linije nefinansijske podrške, kao i četiri programske linije, koje će se uporedo promovisati i sprovoditi.

1. Ministarstvo ekonomije poziva domaća privredna društva, postojeće i potencijalne preduzetnike, zanatlije i klastere da podnesu prijavu za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unapređenje konkurentnosti privrede, odnosno za programske linije.

2. Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa za unapređenje konkurentnosti privrede je 5,080 mil€, dok su pojedinačni iznosi, kao i način i dinamika dodjele podrške definisani pojedinačnim programskim linijama.

3. Svaka Programska linija jasno definiše potrebnu dokumentaciju, opštu i specifičnu, koju je neophodno priložiti. Popunjeni prijavni formular ili zahtjevi, sa pratećom dokumentacijom predaju se na arhivu Ministarstva ekonomije ili preporučenom poštom na adresu: „Ministarstvo ekonomije, Rimski trg 46, 81000 Podgorica“. Na koverat je potrebno ispisati puni naziv i adresu podnosioca prijave, naziv Programske linije u okviru koje se aplicira, a u slučaju dostave poštom mora se nalaziti i vidljivi datum i vrijeme predaje pošiljke u poslovnici Pošte.
Dokumentacija podnijeta po Javnom pozivu se ne vraća.

Takođe, omogućena je i on-line predaja zahtjeva.

Proceduru prijave, neophodnu dokumentaciju, ocjenjivanje prijava i sve ostale relevantne informacije za svaku programsku liniju, Ministarstvo objavljuje na web stranici: www.mek.gov.me.

Ukupan budžet za realizaciju Programske linije za podsticaj direktnih investicija iznosi 2.300.000€.
Ministarstvo ekonomije odobrava refundaciju dijela troškova u visini do 50% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za velika privredna društva, do 60% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za srednja privredna društva, i do 70% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat za mala privredna društva. Izuzev za kapitalne investicije, do 17% od ukupne vrijednosti ulaganja u investicioni projekat. Maksimalni iznos subvencije je 1mil€.

Javni poziv se sprovodi kao otvoreni postupak po modelu trajnog Poziva s krajnjim rokom dostavljanja prijava do 2. novembra 2020. godine do 15.00 h.

Ministarstvo ekonomije objavilo je Javni poziv za dodjelu sredstava preduzećima u okviru Programa za unapređenje konkurentnosti privrede za 2020. Detalji na linku u nastavku

http://www.mek.gov.me/vijesti/229959/Javni-poziv-za-ucesce-u-postupku-dodjele-sredstava-za-Program-za-unapredenje-konkurentosti-privrede-za-2020-godinu.html?fbclid=IwAR0bx3M6-ASVq4cNgAqxyykzfb_lNoCTWzo_nOH0baDIPY44_VJL3W6075k
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja