Pljevlja – Opština Pljevlja će, prema riječima njenog predsjednika, Igora Golubovića, godinu završiti sa stabilnim finansijama, uprkos pandemiji koronavirusa.

Golubović je, povodom Dana Opštine, koji se obilježava danas, u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da se lokalna privreda oslanja na energetiku i rudarstvo, što je omogućilo da i u vrijeme pandemije Opština funkcioniše bez velikih finansijskih problema.

-Tako da mi ovu godinu završavamo finansijski jako dobro, što nam je omogućilo da realizujemo mnogo planova – kazao je Golubović, prenosi portal RTCG.

Foto: Pljevlja, FB

Ove godine je, kako je dodao, dosta pažnje posvećeno urbanizaciji centra grada, a dosta je uloženo i u vodosnabdijevanje i upravljanje otpadnim vodama.

Z-ahvaljući specifičnostima pljevaljske privrede, koja se oslanja na rad energetskog i rudarskog sektora u Pljevljima, korona za sad ne ostavlja značajne posljedice osim u dijelu usluga i rada ugostiteljskih objekata, gdje je došlo do značajnijeg pada prometa – naveo je Golubović.

On je saopštio da je situacija, izazvana koronavirusom u Pljevljima, i dalje podnošljiva i da se na kvalitetan način njom upravlja.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja