Oko deset hiljada poreskih obveznika odgodilo je naplatu prispjelih obaveze u ukupnom iznosu od 45 miliona eura, saopštila je potparolka Poreske uprave Milica Vuletić.

-Uprkos svim problemima poreski obveznici zadržavaju veliki stepen poreske discipline, odnosno uredno prijavljuju poreske obaveze u najvećem mogućem stepenu – kazala je Vuletić gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Prema njenim riječima, ono što ohrabruje jeste da veliki broj obveznika redovno prijavljuje poreske obaveze i u granicama mogućnosti izmiruje.

Poreska uprava Foto: Vijesti

Vuletić je kazala da su po stepenu urednosti naročito važni sektori fanansija, bankarstva i maloprodaje, prenosi portal RTCG.

-To su upravo one djelatnosti koje stradaju zbog nastale krize”, navela je Vuletić, dok hotelijeri i ugostitelji obaveze izmiruju u granicama mogućeg – rekla je Vuletić.

Ona je dodala i da se projekat elektronske fiskalizacije realizuje po planu bez obzira na nastalu krizu.

-Planiramo da ćemo uspjeti da sve potrebne preduslove realizujemo do zakonskog roka odnosno do 1. januara – zaključila je Vuletić

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja