Crna Gora, 14 godina nakon obnove nezavisnosti, nezadrživo grabi ka razvijenim državama Evrope i ka evropskom sistemu vrijednosti, kaže ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Dodaje da, nažalost, i danas ima onih koji bi da Crnu Goru vrate u prošlost, da preispituju njenu suverenost.

“Zato mladi i sportisti neće dozvoliti da im bilo ko prekraja zastavu i prekraja našu himnu, pod kojom smo se svi zajedno borili i ostvarivali rezultate. Zato želim svima da čestitam praznik. Neka je vječna Crna Gora”, poručio je Janović, za Jutarnji program TVCG.

Ministar je mladim ljudima poručio da vjeruju svojoj državi, koja je i u vrijeme pandemije, pokazala da zna kako uspješno da izađe iz krize.

“Mladima poručujem da vjeruju svojoj državi, da budu svjesni da su oni nova pokretačka snaga razvoja”, zaključio je Janović.

Crna Gora je prepoznata kao sportska država i država velikih sportista i sjajnih rezultata, kazao je resorni ministar Nikola Janović, za TVCG.

U proteklih 14 godina imali smo velikih medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava, medalju sa olimpijskih igara i u kolektivnim i u pojedinačnim sportovima.

Lani smo, navodi ministar, imali šest selekcija kvalifikovanih na svjetskim i evropskim takmičenjima.

“U protekle dvije godine imali smo za preko 50 odsto više medalja u mlađim kategorijama, nego ranije”, navodi Janović, za TVCG.

Kaže da su mu od svih medalja najdraže one koje je osvajao pod crnogorskom zastavom, a prva u srcu je ona iz Malage.

TVCG

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*Ukoliko ste pravilno upisali komentar dobićete potvrdu da je isti primljen za administriranje. Portal Preduzetnica.me zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala Preduzetnica.me.