Ministarstvo rada i socijalnog staranja kreiralo je mejl adresu zakonoradu@mrs.gov.me za sva pitanja u vezi sa Zakonom o radu.

Iz Ministarstva su kazali da putem tog mejla građani i cjelokupna zainteresovana javnost mogu postavljati pitanja u vezi sa Zakonom o radu, koji je stupio na snagu početkom godine.

Na pitanja će odgovarati generalni direktor Direktorata za rad Zoran Ratković, načelnica Direkcije za radne odnose Marina Vučićević, samostalna savjetnica u Direkciji za radne odnose Irena Joksimović i samostalni savjetnik u Direkciji za radne odnose, Marko Ćipović.

-Imajući u vidu značaj ovog propisa za radnike, poslodavce i sve građane Crne Gore pozivamo cjelokupnu zainteresovanu javnost da nas kontaktira i zatraži mišljenje ili pojašnjenje odredbi Zakona. Nastojaćemo da vam u najkraćem vremenu odgovorimo – saopštili su iz Ministarstva.

Novi Zakon o radu stupio je na snagu 7. januara ove godine, nakon trogodišnjeg zajedničkog rada predstavnika svih socijalnih partnera i pozitivnog stava partnera iz Evropske unije.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja