Za zimski turizam ima nade zahvaljujući vremenu koje je ove godine naklonjeno turističkim poslenicima, ocijenio je predstavnik Centra za istraživanje i razvoj turizma, Petar Golubović.

On smatra da je trebalo da skijališta nestanak struje spremnije dočekaju, a da će otvaranje međugradskog saobraćaja vikendom dovesti više domaćih skijača na staze, prenosi portal RTCG.

„Snijeg u našim zimskim centrima je skoro metar. Vidjeli smo da su naši centri već pripremila skijališta, da su ona uveliko krenula sa radom i da je posjećenost izuzetno dobra“, kazao je Golubović gostujuću u Jutarnjem programu RTCG.

Foto: Ilustracija,Kolasin 1600/ arhiva

On je naveo da je jako dobro što pored domaćih gostiju ima i turista iz inostranstva i okruženja.

„Nadamo se i vjerujemo da će ova zimska turistička sezona, u skladu sa vremenskim uslovima, za koje sam siguran da će poslužiti, potrajati malo duže i do nekog aprila“, kazao je Golubović.

On je podsjetio da je bilo problema kao što su prekidi struje.

„Ponekad imam osjećaj kao da smo nespremni za stvari koje moramo da očekujemo. Još oko 20. septembra imali smo snijega, međutim Kolašin 1600 nije mogao da se napaja električnom energijom. Ukoliko se dobro sjećam iz medija, razlog je bio što su kablovi prolazili preko privatnog zemljišta. Zatim 26. kada je trebalo da se otvori skijalište ponovo nije bilo struje, zatim dan nakon toga”, kazao je Golubović.

On je dodao da o tome skijaši nijesu bili obaviješteni.

“Ovakve stvari moramo da preduprijedimo i da se u budućnosti ne dešavaju“, kazao je Golubović.

On je ocijenio da su nove mjere protiv širenja koronavirusa kojim se dozvoljava međugradski saobraćaj djelovati tokom vikenda stimulativno i da će na stazama biti više skijaša.

„Da li će to privući skijaše iz regiona, nijesam baš siguran, jer mi u ovom momentu u regionu imamo centre mnogo ozbiljnije od nas. Jesu skuplji, ali za prave skijaše nijesu uporedivi“, kazao je Golubović.

Kolašin je, kako je kazao, vikend ski centar, a za ozbiljnije skijanje, smatra da će građani ići u region.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja