Cijena eurodizela i eurosupera 95 u Crnoj Gori niža je od prosjeka u regionu, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,09 EUR. U Albaniji se može kupiti za 1,37 EUR, u Hrvatskoj za 1,16 EUR, a u Srbiji za 1,13 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 97 centi, odnosno 93 centa, prenosi portal Standard.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 90 centi, a najskuplji stanovnici Holandije 1,53 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 97 centi, u Albaniji 1,37 EUR, Srbiji 1,18 EUR, a Hrvatskoj 1,12 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 90 centi i Sjevernoj Makedoniji 83 centa, što je najniže u Evropi.

Foto: Ilustracija, fakt.pl

Najskuplji eurodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja