Informativne sesije na kojima će biti detaljno predstavljen Javni poziv subjektima za podršku poslovanju u Crnoj Gori za dostavljanje prijedloga projekata koji će unaprijediti održivost i konkurentnost malih biznisa, u okviru projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, biće održane u ponedjeljak 9 i 30 časova u hotelu “Franca”u Bijelom Polju i u srijedu u 10.30 časova u hotelu “CentreVille” u Podgorici.

Kraljevina Norveška izdvojila je 200.000 eura za projekte unapređenja poslovanja za koje mogu konkurisati lokalni sekretarijati za razvoj privrede ili preduzetništva, biznis centri i asocijacije, klaster, naučno-istraživački centri i svi ostali entiteti koji pružaju podršku razvoju biznisa.

-Javni poziv ima za cilj da pomogne preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, gazdinstvima, kooperativama i organizacijama civilnog društva da se prošire na nova tržišta, kao i da uvedu nove profesionalne standarde. Uslov za podnošenje prijava je da predložene aktivnosti u okviru ovog poziva budu dominantno sprovodene na području opština: Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Rožaje, Šavnik, Ulcinj i Žabljak – saopšteno je iz UNOPS-a.

Kako je istaknuto u saopštenju, poziv je podjeljen u dvije partije – za projekte koji se realizuju na području jedne opštine i projekte koji će biti sprovedeni u dvije ili više opština.

-Vrijednost bespovratnih sredstava za prvu partiju može da varira od 10.000 eurado 20.000 eura, dok će grantovi za drugu iznositi od 20.000 eura do 40.000 eura. Projektne aktivnosti mogu da traju najduže deset mjeseci- stoji u saopštenju.

Svi detalji poziva i prijavni formulari dostupni su na veb sajtu projekta “Norveška za vas – Crna Gora“ (www.norveskazavas.me), a zainteresovani mogu dobiti više informacija i na informativnim sesijama, koje će biti održane prema utvrđenom rasporedu:

28. oktobar 2019. – Bijelo Polje (početak u 9.30 časova, hotel Franca, Muniba Kučevića bb)

30. oktobar 2019. – Podgorica (početak u 10.30 časova, hotel CentreVille, Cetinjska 7)

Detalji poziva i neophodni formulari dostupni su na sledećem linku:

https://www.norveskazavas.me/ktext/javni-poziv-za-dostavljanje-projektnih-prijedloga-za-subjekte-koji-pruzaju-podrsku-razvoju-poslovanja

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*Ukoliko ste pravilno upisali komentar dobićete potvrdu da je isti primljen za administriranje. Portal Preduzetnica.me zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala Preduzetnica.me.