Crveni krst Crne Gore od početka epidemije koronavirusa pomogao je više od 45 hiljada porodica i podijelio preko 64 hiljade paketa pomoći, kazali su iz te humanitarne organizacije.

Iz CKCG agenciji MINA rekli su da se pojavom pandemije koronavirusa povećao broj korisnika koji se u kontinuitetu javljaju za pomoć.

-Ukupno smo pomogli 45.391 porodicu/pojedinca, kojima je bila potrebna humanitarna podrška. Od početka epidemije ukupno smo podijelili 64.334 paketa sa hranom, higijenom, kao i paketa za bebe – naveli su iz CKCG.

Veći broj zahtjeva, kako su kazali iz te humanitarne organizacije, imali su tokom prvog talasa koronavirusa, jer su na snazi bile mjere koje su podrazumijevale zatvaranje velikog broja ugostiteljskih objekata i drugih oblika rada.

Foto: Crveni krst Crne Gore/Facebook

-Kako sada to nije slučaj, određeni broj građana, koji nam se ranije javljao za pomoć, vratio se na posao poslije popuštanja tih mjera i sada mogu da obezbijede osnovne osnovne životne namirnice za sebe i svoje porodice – rekli su iz CKCG.

Ističu da su od početka epidemije koronavirusa na različite načine pomogli i podržali ugroženo stanovništvo širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija.

Kako su objasnili, pomoć koja se dijeli tokom drugog talasa koronavirusa prvenstveno se odnosi na prehrambene i higijenske pakete i distribucija se vrši preko opštinskih organizacija CKCG.

Iz CKCG dodali su da za određeni broj građana, koji su u izolaciji, njihovi volonteri nabavljaju potrebne namjernice.

Iz te humanitarne organizacije istakli su da su uvijek posvećeni svojoj osnovnoj misiji, a to je pomoć onima kojima je to neophodno.

-Svakako da je koronavirus veliki izazov za našu organizaciju i cijelu društvo, koji je ostavio pored zdravstvenih i značajne humanitarne posljedice, ali i potrebu da prilagodimo načine rada novonastalim uslovima – rekli su iz CKCG.

Oni su poručili da će nastaviti da pomažu ugroženim grupama, kao što su socijalno ugroženi pojedinci i porodice, starije osobe, pripadnici romske populacije, migranti i tražioci azila.

-Trudimo se da se pored kontinuiranog pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, kojima je koronavirus dodatno povećao ugroženost, u što većoj mjeri posvetimo našim redovnim aktivnostima, uz poštovanje preporučenih mjera zaštite – zaključili su iz CKCG.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja