Addiko banka iz Podgorice dobitnik je certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za visoke standarde upravljanja ljudskim resursima koje dodjeljuje konsultantska kuća Selectio.

-Tokom prethodnog perioda Addiko banka je napravila značajan iskorak u upravljanju ljudskim resursima postavljanjem nove HR strategije, što je rezulturalo visokim procentom indeksa zadovoljstva zaposlenih od 75,8 odsto i pozicioniranjem banke kao veoma poželjnog poslodavca – navodi se u saopštenju.

Postupak certifikacije do sada je prošlo više od 100 kompanija na deset evropskih tržišta.

Kako bi stekli status “Poslodavca Partnera”, kompanije prolaze kroz nezavisno ocjenjivanje razvijenosti praksa upravljanja zaposlenima u pet glavnih područja – strategija, regrutacija i selekcija, upravljanje radnim učinkom, usavršavanje i razvoj i odnos prema zaposlenima, pri čemu samo organizacije koje ostvare najmanje 75 odsto od ukupno mogućih bodova, ali i najmanje 70 odsto bodova u svakom od ocjenjivanih područja postaju nosioci tog certifikata.

Tim za certifikaciju je pohvalio Addiko banku za kvalitetno vođenje procesa regrutacije i selekcije i transparentan sistem nagrađivanja zaposlenih, kao i dobru pozicioniranost funkcije ljudskih resursa koja učestvuje u strateškom planiranju banke i poslovnom odlučivanju. Addiko banka se istakla i brojnim inicijativama za osiguranje dobrobiti zaposlenih, njihovom razvoju i edukaciji.

Glavni izvršni direktor, Christoph Shoen, kazao je da u banci taj certifikat doživljavaju kao potvrdu napretka koji su ostvarili i visokog nivoa posvećenosti razvoju najboljih HR praksi, jer to je neizostavan dio razvoja poslovanja i korporativne kulture Addiko banke.

Addiko banka, Foto: Addiko

-Ponosan sam što imamo imidž poželjnog poslodavca i što smo stvorili okruženje u kojem raste zadovoljstvo zaposlenih, a njihov angažman i radni učinak dolaze do izražaja i imaju pozitivni uticaj na naše poslovne rezultate. Zadovoljstvo je veće kada drugi prepoznaju trud i uspjehe koje ostvarujemo, ali nam još više znače pozitivne reakcije naših zaposlenih – rekao je Shoen.

On je dodao da im je zadovoljstvo zaposlenih veoma važno, a priznanje stručnjaka koje su dobili dodatno pokazuje da je Addiko banka odlično mjesto za rad i da daje podsticaj da budu još bolji.

Iz banke su naveli da, kao uzoran i poželjan poslodavac, organizacija kontinuirano podstiče zdrav život zaposlenih, subvencionirajući razne sportske aktivnosti i pružajući dodatno zdravstveno osiguranje.

-Takođe, veliku važnost banka pridaje podsticanju balansa privatnog i poslovnog života zaposlenih, pa tako roditelji imaju pravo na slobodan dan za polazak djeteta u prvi razred škole, a jednom godišnje se organizuje i porodičan dan, kada zaposleni i djeca imaju zajedničke aktivnosti, bilo da je to posjeta djece banci ili neka druga aktivnost u kojoj učestvuju djeca i njihovi roditelji – navodi se u saopštenju.

Direktorica ekspertske funkcije za upravljanje ljudskim resursima, Jelena Đuranović, kazala je da su ponosni na ostvarene rezultate.

-Realizovali smo veliki broj dana internih i eksternih edukacija na kojima veliku pažnju posvećujemo razvoju kompetencija, upravljačkih vještina i stručnih znanja. Možemo se pohvaliti brojnim programima i aktivnostima usmjerenim ka zaposlenima, a u cilju postizanja njihovog zadovoljstva i dobrobiti – rekla je Đuranović.

Ona je saopštila da se trude da slušaju i čuju što im zaposleni daju kao povratnu informaciju i da na osnovu toga unapređuju njihove procese i podižu standarde.

-Ovaj certifikat je dokaz da primjenjujemo veoma visoke standarde procesa u našoj banci, ali i odraz naše inovativnosti, posvećenosti i kulture. Sve to ne bi bilo moguće bez predanog rada i podrške svih organizacionih djelova. Naš uspjeh je direktna posljedica stručnosti, angažovanosti i predanosti svakog pojedinca i potvrda da imamo sjajan tim ljudi koji zaista rade odličan posao – navela je Đuranović.

Addiko banka je prepoznata i kao društveno odgovorna kompanija, koja u okviru svojih aktivnosti usmjerenih na dobrobit zajednice ima i uspješno razvijen program korporativnog volontiranja Addiko cares.

-Okupljeni oko volonterskog kluba, Addiko zaposleni dio radnih sati posvećuju volonterskim aktivnostima poput čitanja knjiga djeci, sakupljanja igračaka i školskog pribora, doniranja računara i paketa pomoći za najugroženije porodice, kao i organizovanja humanitarnog Božićnog marketa – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja