Crnogorski književnik Rodoljub Ćorić, objavio je četiri knjige poezije i dvije knjige proze ,,Priručnik samoće“ (2016. godine) i ,,Priručnik samoće II“ (2017. godine). Njegova knjiga poezije “Jedra Sante Marije“ (55 novih pjesama) našla se u prodaji od 15 juna.

-Naslov knjige ima duboko značenje, asocira na ljubav. Autor čitaocima nudi zbirku kojom je život prenio u svijet poezije. Podijeliti s njima najtananija osjećanja nije ni malo lako – kazao je, između ostalog, mr Zoran Bošković na nedavnoj promociji Rodoljubove knjige u Podgorici.

Kako ističe, autor u tom vulkanu stanja nastavlja stihove “kao najljepši đerdan na lijepoj djevojci“.

-Autor sabira mudrosti života. Ne mali broj njegovih pjesama ima antologijsku vrijednost. U njegovim pjesmama pronalazimo sebe, kajanje i praštanje, sebi i drugima, studentske dane, mladalačke izlete i prva životna razočarenja. U pjesnikovoj dolini, Ćorić pronalazi slobodu, on nije sebičan i sve hoće da podijeli sa čitaocima. Samoća je oštrica britkog noža na kojoj pjesnik opstaje – zaključio je  Bošković.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja