Roman “Life Lift” u kojem glavni lik, Agneza Ena, novinarka u Montenegro Times-u, pokušava da napiše esej o ženama i moći kojim će konkurisati za prestižnu nagradu European Online Journalism Award. Paralelno sa pisanjem eseja dešava se njena lična drama. Stvarnost i esej polako se prepliću, dok u jednom trenutku život protagonistkinje ne postane predložak za tekst eseja.  Maske se skidaju, prividi iščezavaju, likovi doživljavaju transformacije, dok obrazac ponašanja biva krupno uzdrman. Roman pokušava da kroz naraciju o četiri lika s dosta psihološkog poniranja ispriča potragu za jednim dostojanstvenijim životom vrijednim življenja kako ženskog tako i muškog. I njihovog zajedničkog. 

Roman je, 2012. godine, bio u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, kao i crnogorski kandidat za regionalnu nagradu Meše Selimovića.

Slavica Perović je rođena u Kotoru gdje je završila Gimnaziju. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ona je bila Fulbrajtov istraživač na Kalifornijskom univerzitetu Berkli. Takođe, predavala je na doktorskim studijama na Univerzitetu u Bolonji.

Imala je brojne studijske boravke i specijalizacije, najviše u Velikoj Britaniji i Americi. Autorka je brojnih naučnih i stručnih radova objavanih u domaćim i inostranim časopisima. Spada među najpoznatije lingviste Crne Gore, a poznata je i u regionu. Članica je Odbora za jezik CANU.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja