“Fokalizator”, čiji je idejni tvorac profesor književnosti Vladimir Vojinović, je časopis za književnost i kulturu u kome se objavljuju književni tekstovi, tekstovi o književnosti, kritički tekstovi, sociološki, filozofski i lingvistički eseji. U najvećoj mjeri časopis je usmjeren na savremenu crnogorsku književnost i književnosti regiona.

Ime je dobio po terminu strukturalizma. Pojava i ime ovoga glasila upućuju ne samo na postojanje još jedne “tačke gledišta”, već na to da će Fokalizatori pokušati da svojim pogledima osvijetle značajne tačke kulture.

Časopis je nastao kao rezultat saradnje domaćih i regionalnih autora, a sve u cilju afirmacije kulture, književnosti i kulturnog dijaloga.

“Fokalizator” izlazi četiri puta godišnje. Redakciju čine neki od najznačajnijih stvaralaca iz tih zemalja, a misija časopisa je afirmacija umjetnosti.

Sami sajt “Fokalizator” možete pogledati na adresi www.fokalizator.me kao i na društvenoj mreži Facebook.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja