Projekat “Put u ekonomsku samostalnost” koji okuplja šest polaznika sa lakšim stepenom invaliditeta, podržan od Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kroz grant šeme, sada je već u podmakloj fazi.

Vlasnica agencije za nekretnine “Millennium”, nosioca projekta, Edita Dautović podsjeća da je cilj projekta lica sa invaliditetom naučiti određenom zanimanju, a u ovom slučaju je to rad sa nekretninama.

— Prošli smo radnu obuku za konkretno radno mjesto. Oni su 23. decembra stupili u radni odnos i osjećaju se društveno korisno. Doprinose porodici, zajednici odnosno ukupnom društvu. Osjećaju se prihvaćenim, socijalizovanim s ostalim radnicima. Međusobno se razlikuju po obrazovanju, imaju različite sfere interesovanja, ali smo kroz određeni program i edukaciju s našim stručnjacima uspjeli da napravimo neki balans između njih. Potvrdili su da su zadovoljni radnim mjestom i da s radošću dolaze na posao. Imaju interakcije sa asistentima. Postoje promjene u pozitivnom smislu, osjećaju se ispunjeno jer su nakon dužeg perioda našli posao – rekla je Dautović.

Kako dalje objašnjava, lica sa invaliditetom su kroz program shvatili da imaju određena prava  koja mogu da koriste kao profesionalnu rehabilitaciju.

– “Millennium” im pruža kompletnu i logističku podršku. Nakon istekta projekta, zaposlićemo dva lica dok će se ostali vratiti na evidenciju Zavoda za zapošljavanja Cne Gore, ali ćemo ih preporučiti drugim poslodavcima. Kroz ovakve projekte pokušavamo da podignemo svijest poslodavacima koliko je značajno da imaju lica koja su rođenjem ili tokom život stekla određeni stepen invaliditeta – zaključila je Dautović.

Put u ekonomsku samostalnost

Put u ekonomsku samostalnost.

Posted by Millennium on Saturday, March 21, 2020

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*Ukoliko ste pravilno upisali komentar dobićete potvrdu da je isti primljen za administriranje. Portal Preduzetnica.me zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala Preduzetnica.me.