Ovo je jedna od inspirativnih kratkih priča koja me je ostavila bez riječi.

Bila jednom jedna slijepa djevojka koja je mrzjela sebe zbog činjenice da je slijepa. Jedina osoba koju nije mrzjela bio je njen momak koji ju je volio iskreno i uvjek je bio tu za nju. Govorila je, da ako bi bila u mogućnosti da vidi samo svijet, udala bi se za njega.

Jednog dana, dogodilo se da joj je neko poklonio par očiju. Sada je mogla da vidi sve, uključujući svog momka. Pitao je: “Sad kad možeš vidjeti svijet, hoćeš li se udati za mene?”

Djevojka je bila šokirana kada je vidjela da je i njen momak slijep, i odbila je da se uda za njega. Momak je otišao u suzama, a potom joj je napisao ove riječi:

“Samo čuvaj moje oči draga.”

Naravoučenije:

Kada se naše okolnosti promijene, tako se mijenja i naš um. Neki ljudi možda neće biti u mogućnosti da vide kako su stvari ranije izgledale, i samim tim neće moći da ih cijene.

Iz ove priče možemo naučiti mnogo stvari, a ne samo jednu.

 

Podijeli

O Autoru

Marina Radonjić

Marina Radonjić je 42-godišnji akademik turizma iz Podgorice. Posjeduje 20 godina radnog iskustava iz oblasti turizma, prodaje i konsaltiga u radu sa nekretninama, marketing-a i event management-a. Trenutno radi kao copywriter za lokalne i inostrane platforme. Veliki je ljubitelj, planinarenja, putovanja i pilatesa.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja