Ubistvom žene iz službenog oružja juče je poslata zastrašujuća poruka ženama žrtvama nasilja koja ih dodatno može obeshrabriti da ne prijavljuju nasilje i ostanu u vrtlogu zločina što nasilje nad ženama jeste, kazala je Aida Petrović, predsjednica NVO Crnogorski ženski lobi, piše cdm.

“Juče je ubijena još jedna žena u Crnoj Gori. Mediji donose šture izvještaje o stradanju jedne od mnogih. Nikome ne pada na pamet od medijskih urednika da ovo bude jedna od prvih udarnih vijesti. Tu su i inicijali počinioca svirepog zločina da se prikrije koliko je moguće jer će se već u narednim satima, danima naći neka “olakšavajuća okolnost“ za ubicu žene”, napisala je Petrović na Faceboku.

Foto: Petrović, cdm.me

Kako je istakla, nijedna institucija se nije oglasila i osudila zločin, zadržavajući tako kontinuirani tok ćutanja nad ubistvima žena.

“A juče je ubistvom žene iz službenog oružja poslata zastrašujuća poruka ženama žrtvama nasilja, koja ih dodatno može obeshrabriti da ne prijavljuju nasilje i ostanu u vrtlogu zločina što nasilje nad ženama jeste. Ovo je još jedna od mnogih poruka onima koji sumnjaju da u velikom obimu postoji nasilje nad ženama, da se prikriva i ćuti o njemu”, navela je Petrović.

Ovo je, naglašava, poruka buducoj ministarki dr Vesni Bratić da ne razumije položaj žena, posebno žrtava nasilja u crnogorskom društvu i demanti njenih nedavno izgovorenih riječi o ženama : “Žene se nalaze, vrlo često u onom položaju koji same izaberu’.

”Gospođo Bratić, žene ne biraju položaj i situaciju u kojoj će biti ubijene i trpjeti nasilje raznih oblika! Ne obeshrabrujte ih svojim izjavama i ne namećite im osjećaj krivice jer za zločin je isključivo kriv nasilnik i oko toga nema dileme”, poručila je Petrović.

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja