U današnje vrijeme, kada preduzetništvo sve manje trpi diskriminaciju polova, sve veći broj žena se osmjeli da pokrene svoj privatni biznis tj. da osnuje svoje preduzeće. Ideja takvog poslovanja za svaku od nas je posebno primamljiva. Još ako su razlozi za postojanje takve ideje, jedno ili par loših iskustava na prethodnim radnim mjestima, onda je ideja da ste sama sebi šefica itekako privlačna.

Nema nadređenih, nema kašnjenja mjesečnih primanja, nema plaćanja doprinosa na nepotpuni iznos plate. 

Godišnji odmor neće biti nešto o čemu samo maštate a trudnoća neće rezultirati otkazom. Planiranje ili proširenje porodice više neće biti ostavljeno za daleku budućnost.

Ukratko, kada ste sama sebi šefica, bojazni od nepoštovanja prava radnika nema.

Ali šta treba znati i na šta obratiti pažnju prije otvaranja svog preduzeća? Koje su to krucijalne stvari na koje treba obratiti pažnju? Šta sve treba da prođe detaljnu analizu prije donošenja odluke da se da zeleno svijetlo našoj ideji?

Polazna tačka ili prvi korak svakog preduzetništva je ideja. Ona, koliko god da je bitna, a neki je smatraju i najbitnijom, može biti dobra i loša. 

Loša ideja je nešto što ne može ili teško da može zaživjeti na našem području i šire. Drugim riječima, nije plodonosna za tržište ili tržište nema potrebu za vašom idejom.

Nasuprot tome, ako tržište ima potrebu za vašom idejom onda je to dobra ideja. Ali onda se postavlja pitanje u kojoj mjeri i na koji način koji dosad nije viđen ili realizovan od strane drugih ljudi i preduzeća koji se bave istim ili sličnim uslugama.

Ako je vaša ideja definisana kao dobra ideja, prvi korak je završen i prelazi se na drugi.

Drugi korak je detaljna analiza tržišta. U kojoj mjeri takav sadržaj/proizvod/usluga/servis treba našem ili inostranom tržištu? Da li trenutni sadržaji tog tipa zadovoljavaju potrebe tržišta ili su sadržaji te vrste u deficitu?

Ko je ciljna demografska grupa kojoj želite da ponudite sadržaj/proizvod/uslugu/servis?

Da li i šta biste mogli promijeniti u odnosu na već postojeće sadržaje tog tipa?

Da li možete parirati sa cijenom koja je postavljena kao normativna tom sadržaju i u kojoj mjeri a da vašbudžet ne pretrpi veliku štetu?

Kada završite detaljnu analizu tržišta, možete preći na korak broj tri.

Korak broj tri je stručan kadar. Da li imate viziju o tome ko će činiti vaš tim koji će zadovoljiti vaše potrebe a samim tim i potrebe vašeg preduzeća?

Da li je vaš tim dovoljno stručan da odgovori na zahtjeve vašeg preduzeća? Za početak, koliko članova je dovoljno da vaš tim broji? 

Kada napravite viziju kako će vaš tim izgledati, ko će sve u njemu biti i šta će čije zaduženje/obaveza biti, onda možete preći na sljedeći korak.

Četvrti korak, koji je od esencijalne važnosti za vaše preduzeće, predstavlja korisnike usluga vašeg budućeg preduzeća.

Za početak, postavlja se pitanje imate li kontakte na tom polju rada ili u toj branši? Sa koliko ljudi, firmi/preduzeća iz te branše ste povezani ili ste nekada bili povezani na način kao što je poslovna saradnja, projekat i tome slično? 

Koliko korisnika će koristiti usluge vaše firme jer su prethodno upoznati sa vašim načinom rada i vašom stručnošću u toj branši?

Zašto će vaše preduzeće biti upravo ono koje će neko fizičko ili pravno lice odabrati za saradnju?

Ako ste totalni anonimus u svojoj branši i u svijetu preduzetništva a i ako nijeste, u koracima za otvaranje svog preduzeća/firme se mora naći i dobro osmišljen marketinški plan.

Marketing je nešto što se ne preskače a pomoći će vam da se predstavite ljudima u najboljem svijetlu i da skrenete pažnju na sebe i na svoj tim.

Ponekad, kolikogod da ste sigurni u kvalitet koji će vaše preduzeće pružiti, ako je marketinški plan loše ili nedovoljno razrađen, prvi mjeseci, a nekad i godine, vašeg poslovanja će biti sve samo ne plodonosni.

Od velike je važnosti da marketinški plan bude dobro osmišljen i fokusiran na demografsku grupu koju ste već ranije odabrali za sadržaj/uslugu/proizvod ili servis koji planirate da plasirate na tržište.

I na kraju, poslednji ili peti korak je da znate da je ideja bitna i kao takva je pokretač ali nije najbitnija i ne osigurava uvijek uspjeh. Koliko god dobra bila ako se na neki od gore navedenih koraka spotakne, postaće potpuni fijasko i neće se razviti u nešto više.

Udruženje preduzetnica Crne Gore vam pruža podršku prilikom realizacije vaše biznis ideje i pokretanje start up-a.

Podijeli

O Autoru

Dragana Rajković

Rođena je u Splitu 1989.godine. Osnovnu i srednju školu je završila u Podgorici. Posle srednje škole upisala je Institut za strane jezike, prevodilaštvo - smjer englesko-ruski. Po završetku fakulteta radila je u NVO “Roditelji”, a nakon toga na drugim mjestima od kojih su neki poslovi bili u struci a neki ne. Pisanje doživljava kao hobi koji izuzetno voli ali je sama sebi veliki kritičar pa se nikada nije usuđivala da nekome pošalje neke svoje radove. Konkurs Portala Analitika pod nazivom Savremena Karijatida je bio prvi konkurs za koji se osmjelila da pošalje svoju priču. Priča je izabrana kao jedna od deset najljepših što je dalo vjetar u leđa da nastavi sa pisanjem. Moto koji slijedi je: Uvijek može bolje. To predstavlja kočnicu kako se ne bih uljuljkala sadašnjim/trenutnim uspijehom. Na taj način pokušava da se ne uspava na profesionalnom planu i da ide dalje i ispituje svoje granice. Pisanje za Portal Preduzetnica je dokaz da se granice pomjeraju.

Ostavite Komentar

*Ukoliko ste pravilno upisali komentar dobićete potvrdu da je isti primljen za administriranje. Portal Preduzetnica.me zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala Preduzetnica.me.