Sa početkom projekta elektronske fiskalizacije, fiskalni račun će sadržati i identifikacioni kod obaveznika fiskalizacije, jedinstveni identifikacioni kod računa, način i rok plaćanja, kao i poreski identifikacioni broj kupca, ako se promet obavlja između obaveznika fiskalizacije, odnosno fiskalizacijom bezgotovinskog plaćanja.

Na pitanje da li je strano preduzeće, konkretno iz Srbije, dužno da se registruje za elektronsku fiskalizaciju ukoliko se bavi proizvodnjom softvera, a namjerava da ih prodaje i firmama u Crnoj Gori, iz PU su odgovorii da proizvođač softvera mora registrovati djelatnost u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), prenosi bankar.me.

Foto: Ilustracija, pexels.com

“Proizvođač mora izvršiti opštu poresku registraciju u PU radi dobijanja poreskog identifikacionog broja. Detalje o registraciji, potrebnim dokumentima i vremenu potrebnom za registraciju možete dobiti u službi CRPS-a”, naveli su iz Poreske uprave.

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja