U Crnoj Gori ima hrabrih žena koje su spremne da započnu sopstveni biznis, ocijenila je vlasnica kompanije Impact Institute Sanja Milosavljević i dodala da banke i opštine treba da formiraju linije za kredite i izdvajaju veće fondove za osnaživanje preduzetnica.

„Žene moraju da ojačaju sebe, jedna drugoj da budu podrška i da uče jedna od druge. Žena je ženi najbolji klijent. Takođe, rad žena na sebi prouzrokuje to da sjutra mogu sebe da pozicioniraju bolje i da imaju bolje rezultate“, kazala je Milosavljević agenciji Mina-business.

Milosavljević je Impact Institute, kompaniju za savjetovanje klijenata u oblasti marketinga, PR-a, ženskog preduzetništva, digitalne tranformacije i edukacije, osnovala prije nešto više od godinu.

Kako je kazala, željela je da na tržište uvede nešto novo što će napraviti uticaj na pojedince i mala i srednja preduzeća i pomoći im da unaprijede svoje poslovanje.

Foto: Ilustracija, thebalancecareers.com

„Sve to djeluje vrlo sveobuhvatno, ali kad se složi to i te kako pravi jednu razliku, odnosno pravi taj uticaj – impact. To je meni bila ideja vodilja, da nešto napravimo što će definitivno izazvati uticaj u društvu, poslu ili nekom ličnom razvoju“, objasnila je Milosavljević koja iza sebe ima veliko iskustvo u PR-u, marketingu i inovacijama.

Radila je za velike klijente, a sada, kao samostalna preduzetnica, savjetuje i edukuje mlade u vezi karijere, dok malim klijentima i srednjim preduzećima pomaže da se bolje pozicioniraju na tržištu.

„Mislim da nema velikog i malog klijenta. Svi klijenti su podjednako zahtjevni i svima morate da se posvetite. Sada je pandemija pokazala da je malim i srednjim preduzećima potrebna veća pomoć“, dodala je Milosavljević.

Ona je saopštila da je preduzećima, posebno sada u vrijeme pandemije, potrebna pomoć u rebrendiranju i osvježavanju vizuelnog identiteta.

Milosavljević je kazala da su klijentima danas, osim vizuelnog identiteta i marketinških priča, potrebni rezultati.

„Nije bitna samo strategija od 50 strana nego i rezultat, odnosno ono što uradite stvarno za tog klijenta, da on vidi jednu promjenu u svom preduzeću“, poručila je Milosavljević.

Ona je navela da je, kao samostalna preduzetnica, uvijek učila od drugih žena.

Zato ženama savjetuje da rade na sebi, da se edukuju, ali i da nađu svoju mentorku, odnosno ženu od koje će učiti i koja će im prenijeti cjelokupno znanje.

Milosavljević je poručila i da među ženama u biznisu ne smije biti konkurencije.

Ona je nedavno dobila nagradu 40 najboljih ispod 40 godina koju dodjeljuje Udruženje iz Kanade.

„Poslije Danila Kalezića, koji je prošle godine bio dobitnik, ove godine sam dobitnica ja, što mi je jako drago. Mislim da su nagrade jako važne, ne samo zbog nagrade već i zbog umrežavanja i ljudi koje možete da upoznate“, zaključila je Milosavljević.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja