Na azijskim berzama danas su cijene dionica dostigle nove rekordne razine, zahvaljujući poboljšanim izgledima za oporavak svjetske ekonomije i jučerašnjim rekordima na Wall Streetu.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,3 posto, pa je dostigao je istorijski rekord, prenosi bankar.me.

Pritom je na Tokijskoj berzi Nikkei indeks porastao 0,8 posto, dostigavši rekord u 29 godina, dok su cijene dionica u Australiji, Hong Kongu i Singapuru ojačale između 0,2 i 1,2 posto. U Šangaju i Južnoj Koreji pale su, pak, oko 0,3 posto.

Foto: Ilustracija, AnalyticsInsight.com

Osim azijskog, i MSCI indeks svjetskih berzi dostigao je jutros rekord, ojačavši 0,2 posto, što se zahvaljuje jučerašnjem rastu cijena dionica na Wall Streetu za više od 1 posto.

Dow Jones indeks probio se, po prvi put u istoriji, iznad razine od 30.000 bodova, a rekord je dostigao i S&P 500, nakon što je američka Uprava za opšte poslove (GSA) poručila da izabrani predsjednik Joe Biden može zvanično započeti proces preuzimanja vlasti.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja