Najveća izraelska banka objavila je da je potpisala sporazum s najvećom bankom u Dubaiju pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izrael i UAE potpisali su bankovni i finansijski memorandum početkom ovog mjeseca što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dvije zemlje.

Banka Hapoalim je saopštila da je sporazum potpisan sa bankom NBD Emirati prošle sedmice.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je izraelsku poslovnu delegaciju u UAE prošle nedjelje i sastao se sa najvišim poslovnim liderima Emirata.

On je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Šajne Nelson je saopštio da će sporazum sa bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao povjerljivog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Sjeverna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu doputovao je u Vašington, gdje će u utorak potpisati u Bijeloj kući sporazum o normalizovanju odnosa sa UAE i Bahreinom, prenosi bankar.me.

Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja