Privreda eurozone oporaviće se ove godine, pod uslovom da se mjere suzbijanja pandemije ukinu do kraja marta a vakcine protiv covida 19 distribuiraju, rekla je u srijedu predsjednica Evropske centralne banke.

ECB je u decembru objavio da očekuje rast ekonomije eurozone od 3,9 posto u ovoj godini, predviđajući postupni završetak pandemije, prenosi bankar.me.

Foto:Lagarde, pastinfo.am

Već sredinom januara ove godine izglede za oporavak prigušili su ponovni rast broja oboljelih od covida-19 i sve intenzivnije mjere ograničenja kretanja i aktivnosti u zemljama eurozone, uključujući Njemačku i Francusku, kao i spora kampanja vakcinisanja.

Christine Lagarde potvrdila je ipak ECB-ove ekonomske prognoze iz decembra, poručivši da su utemeljene na pretpostavci o određenim ograničenjima.

“Mišljenja sam da su naše zadnje projekcije iz decembra i dalje u velikoj mjeri vjerodostojne. Temelje se na pretpostavci da će mjere ograničenja ostati na snazi u prvom kvartalu”, poručila je Lagarde s konferencije Reuters Nexta.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja