LONDON – Kompanija Google će kupiti za 450 miliona USD 6,6 odsto vlasničkog udjela u američkom preduzeću ADT, koje se bavi kućnim sigurnosnim sistemima.

Taj sporazum će omogućiti Googleu da uz pomoć ADT-ovih tehnoloških stručnjaka unaprijedi svoje Nest kućne bezbjednosne uređaje, prenosi Tanjug.

Na integrisanju Googleovih Nest smart home uređaja, kao što su kamere i mini displeji, u ADT-ove instalacije, servise i mreže za profesionalni nadzor, radiće dvije kompanije.

Generalni direktor ADT-a, Jim DeVries, kazao je da će ta kompanija početi ove godine da povezuje popularne uređaje kao što su Google Home Mini, Nest Thermostat i Nest WiFi sa svojim kontrolnim centrom, a od naredne će krenuti i sa povezivanjem drugih Googleovih gedžeta.

Google će kupiti 54,7 miliona novoemitovanih akcija ADT-a za 8,22 USD po akciji B klase, koja ne nosi pravo glasa. Iza ADT-a stoji privatni investicioni fond Apolo Global management koji posjeduje 83,5 odsto te kompanije.

Google i ADT će izdvojiti još po 150 miliona USD za zajednički marketing, razvoj proizvoda, tehnologije i obuku zaposlenih.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja