Euro je juče ojačao prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta, podstaknut optimizmom ulagača nakon najave još jedne potencijalne vakcine protiv koronavirusa.

Euro je prema dolaru ojačao 0,2 posto i njime se trgovalo po 1,18715 dolara. Zelena novčanica bila je u minusu i prema jenu, za 0,3 posto, kliznuvši na 104,30 jena, prenosi bankar.me.

Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih valuta skliznuo je najnajniže u više od nedjeljudana, od 92,431 bod.

Foto: Ilustracija, haberler.com

Proizvođač ljekova Moderna, druga je američka farmaceutska kompanija koja je u proteklih nedjelju dana objavila pozitivne rezultate kliničkih ispitivanja potencijalne vakcine protiv covida 19. Smatra se da je vakcina nužna da bi se suzbila pandemija.

Prošle nedjelje ohrabrujući napredak u ispitivanjima vakcine koje su razvili Pfizer i njemački BioNTech podupro je dolar prema jenu i švajcarskom franku, popularnim utočištima ulagača u kriznim vremenima. Juče je jen ipak blago ojačao prema dolaru.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja