Britanski biznismen Metju Moulding ostvario je jednu od najvećih isplata u istoriji Velike Britanije nakon što su cijene dionica “The Hut Group” skočile i tako postao milijarder.

Nakon toga, Moulding je sebi isplatio nevjerovatnih 933 miliona eura, prenosi rtcg.me.

Međutim, ovaj biznismen se pobrinuo i za one koji stoje iza uspjeha njegovog poslovanja, svoje zaposlene. Iz zahvalnosti im je prošle godine podijelio udio od oko 23 miliona eura, a neki od njih time su postali multimilioneri.

“Niko nije dobio manje od par stotina hiljada”, kazao je vlasnik.

Mouldingova asistentkinja zaradila je toliko novca od akcija da se povukla u penziju sa samo 36 godina.

Foto: Velika Britanija, pexels.com

On je svoju firmu pokrenuo 2004. godine s Džonom Galemorom, a za 16 godina poslovanja prikupio je ogromno bogatstvo.

Priznaje kako je sa svojom firmom dosta kasno došao na internet. Prvo što je počeo prodavati online su CD-ovi, a sada se proširio na više od 100 web stranica.

Fokus njegove firme je uglavnom na zdravlju i ljepoti, a prodaju i niz proizvoda, od kozmetike do proteinskih dodataka. Osim toga, djeluju kao sile iza poznatih brendova kao što su Honda i Nestle.

Iako je The Hut Group lansirana na berzu tek u septembru, cijene njegovih akcija su naglo porasle čime je Moulding zaradio svoju rekordnu isplatu.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović je vlasnica Agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici i predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore. Jedna je od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima, od 2014. godine i predsjednica iste, promoterka je socijalnog preduzeća i ambasadorka ženskog preduzetništva Crne Gore u inostranstvu.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja