Internacionalna konferencija žene u biznisu “Uspjeh je u tebi”,  održana je danas u Kijevu, a njoj je prisustvovala i predsjednica udruženja preduzetnica Crne Gore, Edita Dautović.

Glavne teme bile su: “Biznis plan iz druge perspektive” (Za šta se borimo? Koje su nam inspracije?), “Radim na svoj način” (prezentacija učesnika i njihov koncept), pozicioniranje preduzeća u marketingu, internet trgovina, strastveni pristup rada u biznisu…

Ujedno je počeo projekat “Podrška poslovnih žena u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi” koji će trajati do 30. aprila 2020. godine.

Partneri projekta su: Odbor poslovnih žena u okviru Kijevske trgovinske komore i industrije, regionalna privredna komora Chernhiv (Odbor poslovnih žena), Balkansko udruženje žena u zanatstvu i nacionalna udruženja, zanatska komora Koblenz koji je i kordinator projekta. Glavni cilj projekta je jačanje saradnje između projektnih partnera radi uspostavljanja intezivne razmjene iskustava, ideja i poboljšanje položaja partnerske organizacije u njihovim zemljama i inostranstvu.

Predlozi na projektu su: Radionice za jačanje organizacije žena u biznisu, kao i one iz oblasti odnosa s javnošću i društvenih medija, radionice za identifikaciju i pružanje usluga za preduzeća članica, studijsko putovanje za članove partnerskih organizacija (poslovne žene) sa glavnim fokusom menandžmenta i timskog rada. Takođe, biće i međunarodna konferencija  “Izazovi i šanse za poslovne žene u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana”. Sve aktivnosti biće usmjerene na potražnju, razmjenu iskustava i povezivanju.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja