Unija poslodavaca Crne Gore potpisala je sporazum o saradnji sa kineskom grupacijom “ToJoy” koja upravlja jednom od najvećih investicionih platformi na globalnom nivou.

Sporazumom, koji su potpisali predsjednik UPCG Predrag Mitrović i glavni izvršni direktor “ToJoy”, Ge Jun, utemeljeno je strateško partnerstvo te dvije organizacije koje za primarni cilj ima umrežavanje i razmjenu informacija o prilikama za investicije i razvoj biznisa u Kini odnosno Crnoj Gori.

-Shodno sporazumu o saradnji, “ToJoy” će svoje resurse i servise staviti na raspolaganje biznisima koji su već prodrli na kinesko tržište i žele intenzivirati svoje poslovanje, biznisima koji traže partnera u Kini kako bi svoje poslovanje proširili i na kinesko tržište i uspješnim startapovima zainteresovanim za partnerstvo sa kineskim kompanijama i/ili investitorima – navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, UPCG će promovisati mogućnosti te platforme među crnogorskim privrednicima, ali i u bližem regionu i redovno razmjenjivati informacije sa kineskim kolegama o mogućnostima za razvoj biznisa u Kini.

“ToJoy ” grupacija je osnovana 1991. godine i upravlja najvećom investicionom i akceleratorskom platformom u Kini i šire. “ToJoy” platforma okuplja preko šest hiljada iskusnih profesionalaca u 650 gradova i 47 kancelarija širom svijeta, a svoje usluge obezbjeđuje za preko 700 hiljada akreditovanih investitora i preduzetnika.

Godišnje organizuje preko 300 visoko rangiranih investicionih simpozijuma, raznovrsne promotivne aktivnosti na mjesečnom nivou, a posjeduje i globalnu mrežu sa bogatim setom usluga za biznis.

Međunarodne aktivnosti “ToJoy” usmjerene su na podršku stranim kompanijama da počnu i razviju svoj biznis u Kini, kao i kineskim brendovima da prodru i učvrste svoju poziciju na stranim tržištima.

“ToJoy” ima široko razvijenu globalnu mrežu, sa kancelarijama u Hong Kongu, Njujorku, Parizu, Beču i Meksiko Sitiju.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja