Mladi koji su zainteresovani da se bave društvenim preduzetništvom i žele da osvoje podršku za razvoj i implementaciju svojih ideja mogu da se do 26. juna prijave na konkurs Social Impact Award.

Social Impact Award (SIA) je program koji podržava i nagrađuje mlade sa idejama za pokretanje društvenog biznisa. Radi se o najvećem međunarodnom projektu na temu društvenog biznisa, koji posvećen mladima starosti od 14 do 30 godina, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business.

Fokus ovog programa je na mladima koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje.

SIA Montenegro tim je u cilju podrške svim zainteresovanima pokrenuo web sajt  SIA MONTENEGRO EDUKACIJA na kome su dostupni edukativni materijali koji se odnose sa generianje ideja, kreiranje uticaja, poslovno modeliranje i planiranje.

Svi koji u terminu do 15. juna budu postavili svoje ideje putem online platforme https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/ imaju mogućnost da više puta dorade ideju prije konačnog roka za apliciranje (26. jun 2020), s time što će se uzeti u obzir samo posljednja aplikacija o kojoj će nezavisni žiri odlučivati.

Krajnji rok za apliciranje je 26. jun 2020godine.

Pozivamo sve mlade da se priključe zajednici mladih društvenih inovatora koja pretvara namjere u dijela.

NAJBOLJI TIMOVI DOBIĆE MENTORSKU PODRŠKU, POČETNI KAPITAL OD 1.500 EURA I PUTOVANJE NA MEĐUNARODNI SAMIT KOJI SE OVE GODINE ODRŽAVA U PRIJESTONICI ČEŠKE, PRAGU.

Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE). Pokrovitelji programa su Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Fond za aktivno građanstvo-FAKT.

Lokalni partneri programa su Glavni grad Podgorica i opštine Herceg Novi, Kotor, Budva i Šavnik, kao i Univerzitet Donja Gorica, Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, m:tel Digitalna fabrika, Naučno Tehnološki Park Crne Gore, IPC Tehnopolis, Regionalni Biznis Centar Berane, Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj, Unija mladih preduzetnika Crne Gore, Unija srednjoškolaca Crne Gore, Kancelarija za mlade Budva, Omladinski klub Tivat Omladinski klub Berane.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja