Za predakceleracijski program “BoostMe Up” inicijalno se prijavilo 47 timova, od kojih je 19 ušlo u “Bootcamp” i narednih nekoliko dana će raditi sa regionalnim i evropskim priznatim stručnjacima iz oblasti inovacija.

-Mladi, kreativni, talentovani i inovativni ljudi koje je okupio “BoostMeUp” program budućnost su inovativnog i poslovnog ambijenta Crne Gore. Zahvaljujući start Up idejama koje su ponudili i na čijem će se razvoju intenzivno raditi u narednom periodu, ta budućnost veoma je bliska i izvjesna – navodi se u saopštenju.

Ideje se tiču energetike, turizma, poljoprivrede, ekologije, ICT-a i usmjerene su u pravcu digitalizacije društva u strateški ključnim oblastima, što se i u ovim okolnostima pokazuje kao jedan od imperativa na globalnom nivou.

-Okolnosti nastale usljed pandemije virusa korona, izmijenile su uslove rada, pa “BoostMeUp” timovi koriste prednosti ostanidoma koncepta i projekte predstavljaju posredstvom Zoom aplikacije – dodaje se u saopštenju.

Uprkos tome, dinamika i plan rada ostaju neizmijenjeni pa će 19 timova sa svojim mentorima praktično nesmetano prezentovati, razvijati i usmjeravati projekte ka njihovoj konačnoj realizaciji.

Na kraju “Bootcampa” biće napravljen još jedan krug selekcije, čiji će rezultat biti prva generacija predakceleracijskog programa.

Ona će proći višemjesečni program obuke i savladati sedam ključnih modula, odnosno razvoj i validaciju biznis ideje, razvoj proizvoda, usluga i tržišta, kao i upravljanje biznis projektom.

Moduli se odnose i na marketing, istraživanje i analizu tržišta, pitching odnosno vještine prezentovanja, finansijski menadžment i zaštitu intelektualne svojine.

Tokom “Bootcamp-a” timovi imaju priliku da rade sa ekspertima iz zemalja članica EU kao što su Tanja Senekovič, Petra Karanikić i Vladimir Nedović, kao i regionalnim ekspertima Majom Miljević i Đorđem Ćelićem.

-Program “BoostMeUp” je ujedno obezbijedio i podršku BeSME projekta kroz koji su u program uključeni ključni EU ekspert, Phillipe Geffroy iz Francuske, kao i eksperti Alain Kagan, Arnaud Catinot i Jean-Luc Scherer – navodi se u saopštenju.

Prva BoostMeUp generacija, nakon obuke, imaće mogućnost da učestvuje na Western Balkan Startup Forumu 2020 i svoje ideje predstavi uspješnim preduzetnicima i regionalnim biznis anđelima, ali i dobiti infrastrukturnu i finansijsku podršku u iznosu od po 4,5 hiljada EUR.

Nacionalni program koji ima za cilj razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema, realizuju Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija Amplitudo uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke.

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja