Biti preduzetnik znači donositi teške odluke. U daljem tekstu, predstavljamo pet odluka na koje svaki preduzetnik mora uvijek biti spreman, ukoliko želi da biznis ide naprijed.

1. Realizovati ideju ili ne

Odluka od koje zavise sve kasnije odluke jeste odgovor na pitanje – Da li uopšte započeti sopstveni biznis. Donjeti pozitivnu odluku može značiti žrtvovanje stabilnog prihoda, ili, barem u početku, potpuno odricanje od slobodnog vremena. S druge strane, kad je riječ o početku, postoje i “slatke muke“. Za mnoge preduzetnike najteža dilema bila je koju ideju sprovesti u djelo.

2. Širiti posao ili održavati status quo

Održavati posao na minimumu može se činiti manje riskantnim i lakšim za organizaciju / kontrolu, jer sami nadgledate većinu dnevnih aktivnosti. Ipak, iskušenje ka povećavanju obima posla može biti veliko. Veći obrt i prihod su zavodljivi koliko i uzbuđenje u vezi sa uplovljavanjem u nove, neistražene vode. Bilo da je riječ o povećanju personala, proširivanju asortimana i praćenju životnog ciklusa proizvoda ili stupanju u partnerstvo, za većinu vlasnika biznisa ovo je jedna od najtežih odluka.

Prije donošenja velikih odluka, uvijek se zapitajte:

*Da li imate neophodne resurse?

*Da li ste sigurni da ćete povećanjem obima zadržati trenutni kvalitet usluge?

*Koji tržišni ili ekonomski razlozi mogu uticati na uspjeh ili neuspjeh vašeg biznisa u ekspanziji?

3. Odustati ili ne


Pokretanje biznisa je mukotrpan posao i neće se brzo isplatiti. Finansijske muke, pad motivacije i razočaranje su česte pojave na putu preduzetnika. Razmišljanja o odustajanju pohode svakog preduzetnika, i to, u većini slučajeva, više nego jednom.

Legendarni teniser Bjern Borg je tokom svoje profesionalne karijere govorio:

Moja najveća snaga je moja upornost. Nikada nisam predao meč. Koliko god da mi ne ide, borim se do poslednjeg poena. Statistika pokazuje da sam mnoge “izvjesne poraze“ preokrenuo u pobjede.

Istina je da je ponekad najbolje odustati. Ponekad zapravo i nema drugog izbora. A katkad nam se to samo čini. Ali, ako uspijete da smognete dovoljno hrabrosti da nastavite, možda vam se sreća osmijehne u sledećem dijeljenju karata.

4. Zaposliti za stalno ili angažovati spoljne saradnike

Doći će vreme kada obim posla poraste toliko da je naprosto neophodno angažovati još ljudi. Ma kako mali bio, ovo je, prije ili kasnije, sudbina svakog biznisa. Jedna od najvećih dilema svakog preduzetnika, kada trenutak dođe, jeste da li da zapošljava ili “autsorsuje“ svježu radnu snagu.

Nažalost, na ovo pitanje nema pravog odgovora. Niko vam sa sigurnošću ne može reći šta treba da radite, ali uzimanjem sledećih faktora u obzir možete sebi olakšati donošenje ove teške odluke:

  • visina plate i poreza za stalnog saradnika u odnosu na plaćanje saradnika po projektu
  • tip usluge koji vam je potreban: primjera radi, praksa je pokazala da se računovodstveni, onlajn marketing i IT poslovi često uspješno autsorsuju. S druge strane, PR ili prodaja su departmani koje je bolje imati unutar ljudskih resursa firme (in-house).
  • politika koju je vaša firma uspostavila: za firme sa snažnom kompanijskom kulturom, vidljivom u svim aspektima poslovanja,_bolje je da imaju in-house tim.
  • konkurencija u polju djelovanja: ukoliko ste u industriji gdje je konkurencija jaka, angažovanje stalnih saradnika može smanjiti rizik od otkrivanja poslovnih tajni.

Da se, kada je riječ o zapošljavanju, vremena mijenjaju nabolje ilustruje činjenica da više od 36 % firmi u SAD autsorsuje saradnike.

5. Kako formirati cijenu proizvoda ili usluge

Nalaženje prave cifre jedna je od najtežih odluka za svakog preduzetnika. Kako da uspostavite cijenu koju odražava realnu vrednost vašeg proizvoda ili usluge, a da se dobro pozicionirate u odnosu na konkurenciju.

Neki od faktora koje bi trebalo uzeti u obzir pri formiranju cijena jesu:

  • razumijevanje koliko je vaša ciljna grupa zaista spremna da plati

  • razumijevanje kolika je realna cijena proizvodnje samog proizvoda ili inicijalno ulaganje u uslugu koju pružate

  • svijest o kvalitetima proizvoda u odnosu na konkurenciju. Da li je legitimno naplaćivati više za dodatke, bolji kvalitet i slično

  • tržišna pozicija koju želite da zastupate. Da li želite da vas prepoznaju kao firmu koja nudi najkvalitetnije proizvode? Ili najjeftinije? Pouzdane?


Biti preduzetnik implicira donošenje teških odluka. Ovo je samo nekoliko onih sa kojima ćete se sigurno sresti kad biznis počne da raste. Svaka poslovna odluka nosi izvjestan rizik, ali spremnost na rizik jeste upravo jedna od vrlina po kojoj se preduzetnici razlikuju od većine ljudi.

Izvor: biznis-akademija

Podijeli

O Autoru

Milanka Ćorović

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su ,,istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad ,,najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar